Koktélreceptek megfáradt anyukáknak
2022. március 27. írta: Göcző Nóra blogger

Koktélreceptek megfáradt anyukáknak

Mary J. Blige beismerte, hogy saját akaratából nem vállalt gyermeket. Még a pályája elején eldöntötte, hogy nem szeretne anya lenni. A döntését azzal indokolta, hogy látta a rokonait szülőként rohangálni fel-alá, mint pók a falon, tudja, hogy mennyi lemondás és áldozat van egy anyaság mögött. Az énekesnő nem szereti, ha bárki is korlátozza a szabadságát, és hát valljuk be, a karrierépítés szempontjából sem egyszerű téma a gyerekvállalás. Mary őszinte szavaira reagált Helen Mirren. Az Oscar-díjas  színésznő is ugyanezen megfontolásból fosztotta meg magát az anyaságtól.

pexels-pixabay-206527.jpg

Érvek ide vagy oda, néha valóban nehéz a toppon lenni, mindent is elintézni a gyerekek mellett, anélkül, hogy anyaként megbolondulnánk este tízre. A legtökéletesebb férj sem tudja levenni az összes terhet egy anya válláról, ha tombol a takonykór, fosás-hányás van, nyári szünet vagy mindez egyszerre. És még persze ott van a háztartás, a munka, a saját ambíciók.

Álljon itt néhány varázsszer, amit a nők az éjszaka leple alatt (ez a fektetés utáni időszak) elkészíthetnek maguknak. Ősi receptek ezek, amiket ükanyáink hagytak ránk és pergamen tekercseken tárolva menekítették át a „modern” korba egy Mózes-kosárban, ruhapelenkák között.

Koktélreceptek megfáradt anyukáknak

Anyák kedvence

Ez a koktél egyszerre sűríti össze az évek óta kihagyott baráti összejöveteleket, elnyomja a lebüfizett anyapólóból áradó szagot és tökéletes kísérője a terápiaként használt esti sorozatnak.

Hozzávalók:

  • Fél pohár száraz bor
  • Egy jó adag aperol - a mennyiség az adott nap keménységétől függően változhat
  • Szódavíz
  • Narancs karika  - ez el is hagyható, de nem ajánlott, nekünk is kell egy kis luxusérzés néha

Pina colada

Az összetevőket tekintve ez egy kissé kacifántosabb koktél. Érdemes egyszerre megvásárolni a hozzávalókat, mert már az is felszabadító érzés, ahogy a kasszánál összekacsintasz a szintén anyuka, éppen túlórázó pénztárossal.

Hozzávalók:

  • Fehér rum - a fagyasztóban tárolandó, közvetlenül az anyatejes gyűjtő mellett
  • Kókuszlikőr
  • Ananászlé - ha lenne, már nem lenne, mert megitták a gyerekek
  • Tejszín - óvatosan a mennyiséggel
  • Ananászbefőtt – pótolható bébiétellel

Fuck off koktél

Ez az ital különösen ajánlott akkor, amikor rád tör az anyai magány, amikor betakarnak a negatív gondolatok és az emiatt érzett lelkiismeret-furdalás. A bizonyos „mi a jóisten bajom van, mindenem megvan” érzetek tökéletes ellenszere a fuck off koktél. Fogyasztása közben javasolt a „mindenki bekaphatja” mantrát ismételgetni.

Hozzávalók:

  • Édes pezsgő – valamelyik arra alkalmas babajátékba öntve, a formabedobóhoz vásárolt vödör éppen megfelel a célra
  • Vodka - bármennyi, mert ez végre egy olyan összetevő, aminek nulla a szénhidrát tartalma
  • Energiaital – tudjuk, hogy az anyákra nincs hatása, de az íze miatt javasolt
  • Citromlé és narancslé 

A bejegyzés trackback címe:

https://ruzseskarrier.blog.hu/api/trackback/id/tr9917790576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása