Egy magabiztos nő úgy is lehet hangos, hogy meg sem szólal
2022. március 28. írta: Göcző Nóra blogger

Egy magabiztos nő úgy is lehet hangos, hogy meg sem szólal

A bizonytalanság csendes, az önbizalom hangos. Egy magabiztos nő lehet a leghangosabb ember a szobában anélkül, hogy kinyitná a száját. A befutott nők tudják, hogy önbizalomra van szükségük, ha sikeresek akarnak maradni. Mert való igaz, valaki mindig ki akar túrni a székedből, le akar taszítani a létra tetejéről, ezért okosnak, erősnek kell lenned. 

pexels-jenny-uhling-7611486.jpg

Három sikeres, világhírű nő mondja el a véleményét és a tapasztalatait: 

Kimberley Ho, az Evereden alapítója tudja, hogy a csúcson maradás abból fakad, hogy bízol a saját döntéseidben. „Nincs olyan, hogy ingyen ebéd” – mondja az üzletasszony, aki nemrég elutasított 2 millió dollárt, amikor egy befektető meg akarta vásárolni a cégét. Továbbra is Kimberley irányította volna az ügyeket, de már nem ő lett volna az abszolút főnök. "Néha csábító ötlet, hogy hagyd, hogy mások átvegyék az irányítást" – mondja, de mindig ragaszkodj a működő módszereidhez, és tedd azt, amit helyesnek érzel. Ez fenntartja az önbizalmad. 

kimberley-ho.jpg

Kimberley Ho

 

Chiara Ferragni, az egyik első divatblogger. Képes volt kamatoztatni a képességeit és makacs kitartással a csúcsra ért. Több ezer reménybeli blogger és influencer szeretné megközelíteni Chiara sikerét, és ő szívesen megosztja a titkát: "csak olyan dolgokat válassz, amelyek növelik a hitelességedet. Nem veszítheted el a becsületed, bármennyi pénzt is ígérnek egy együttműködésért. Ha olyasmit teszel, ami sérti a márkádat, vagy rontja azt a képet, ami az emberek fejében kialakult rólad, akkor mondj nemet. A magabiztos vezetők tudják, hogy a trükk az, hogy ne csak mondj dolgokat, hanem annak megfelelően cselekedj." 

chiara_ferragni.jpg

Chiara Ferragni

 

Az életben néha gondolkodás nélkül reagálunk a dolgokra. Hagyjuk, hogy az első reakciónk legyen az egyetlen reakció, és lépünk is tovább. Jobb, ha előbb mérlegelünk, és csak utána mondunk ítéletet vagy dicséretet. Michelle Obamának sok gyakorlata volt ebben az Egyesült Államok egykori First Lady-jeként. Szerinte a komoly döntések előtt mindig várni kell. "Egy pillanatra visszavonulok a csetepatétól, hogy levegőt vegyek, de közben ezt nem veszik észre, mert beszélek. Ez az én trükköm" – mondja Michelle Obama, aki szeret tanácsot kérni a barátaitól és az édesanyjától is. Mint mondja, fontos észben tartani, hogy a fejlődéshez és a növekedéshez szükség van más emberek véleményére is. 

05_09_michelleobama.jpg

Michelle Obama

A magabiztosság nem egy érdem és nem egy genetikailag kódolt tulajdonság, ami vagy van vagy nincs. Minden nap erősíteni kell. Célok, segítők, sikerek és bukások is hozzájárulnak ahhoz, hogy az önbizalom stabilan megmaradjon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ruzseskarrier.blog.hu/api/trackback/id/tr217790392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása