Jada Pinkett Smith szerint ez volt az alopecia első jele
2022. április 02. írta: Göcző Nóra blogger

Jada Pinkett Smith szerint ez volt az alopecia első jele

Jada Pinkett Smith lenyűgözően nézett ki a 2022-es Oscar-gálán, de amikor Chris Rock elsütött egy viccet a nő borotvált fejével kapcsolatban, akkor bizony elkomorodott az arca. Tény, hogy minden humor alapja az, ahogy valakin nevetni lehet. Egyesek számára ártalmatlannak tűnő megjegyzés volt, amit Chris Rock mondott, de mélyen betalált Jada férjénél, ami végül a hírhedt pofonhoz vezetett . Az egész szituáció enyhén szólva is megdöbbentő volt, de ha egy kicsit többet tudunk arról, hogy min ment keresztül Pinkett Smith az elmúlt néhány évben, világossá válik, miért váltott ki Will Smithből ilyen heves érzelmeket az a bizonyos poén.

gettyimages-1239554375.jpg

Will és Jada Smith a 2022-es Oscar-gálán (Fotó: Entertainment Tonight)

Néhány évvel ezelőtt a színésznő és talkshow-műsorvezető Jada Smith elkezdte turbánba csavarni a haját. Tavaly nyáron leborotválta a fejét, és egy Instagram-bejegyzésében azt írta, hogy "ideje elengedni". Pinkett Smitht még 2018 májusában diagnosztizálták alopeciával, amely egy autoimmun betegség, ami hajhullást okoz.

Red Table Talk című műsorban Pinkett Smith elmondta, hogy az alopeciájának első jele hajmosás közben vált számára nyilvánvalóvá. „Éppen zuhanyoztam, majd egy marék hajjal a kezemben léptem ki a víz alól. Életemben először éreztem valódi remegést a félelemtől.” Majd levágatta a haját, s végül úgy döntött turbánt fog hordani. "Amikor a hajam be van csavarva, királynőnek érzem magam" - mondta.

Aki korábban is követte a Smith házaspár életét, az jól tudja, hogy Jada identitásának egyik jellegzetessége volt a mindig gyönyörű haja. Nem csoda, hogy szinte minden orvosi segítséget igénybe vett, ám nem tudtak segíteni rajta.

jada-pinkett-smith-addiction-1200x768.jpg

Jada Pinkett Smith 2017-ben (Fotó:cheatsheet.com)

Az alopecia areata egy autoimmun betegség, amely úgynevezett nem hegesedő hajhullást okoz. Ez azt jelenti, hogy a tüsző megmarad, így a hajhullás idővel megállhat és visszafordulhat.  A Nature Review of Disease Primers című folyóiratban 2017-ben megjelent tanulmány szerint a lakosság körülbelül 2 százaléka tapasztalja meg az alopecia areata tüneteit az élete során.

Jada Smith azt mondja, hogy most már tud nevetni az állapotán, ám azt nem kedveli, ha mások is ezt teszik. Nehéz időszakon van túl, de úgy véli, kezd megbarátkozni a betegséggel.

 

 

Forrás: bestlifeonline.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ruzseskarrier.blog.hu/api/trackback/id/tr8517794165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása