Nagy Natália dedikál és közben lábon lövi a fogyasztói társadalom démonját
2022. március 27. írta: Göcző Nóra blogger

Nagy Natália dedikál és közben lábon lövi a fogyasztói társadalom démonját

Aki megfordul néha a Pólus Centerben, félúton a bejárat és az éttermek felé, a folyosón üldögélve, találkozhat Nagy Natáliával. Igen, a Holló Színház és a L’art pour l’art társulat színésznőjéről van szó, akinek az apukája Nagy-Bandó András színművész és író. Natáliát egy asztalokból összeépített blokkban, vegyes témájú és műfajú könyvek között lehet felfedezni. Abszurd humorát fejezi ki, hogy az egyik legnagyobb hazai könyvesbolt előtt tart elképesztően olcsón, olvasmányos kirakodóvásárt, jó pár éve.

pexels-lumn-309724.jpg

A színésznő a Libri csillogó kirakatától néhány lépésre, egyszerű, fehér abroszra pakolja ki a könyveket. Kis antik képkeret mutatja, hogy a helyszínen Nagy Natália dedikál. Ám ez a dedikálás nem csak egy-két órás. Reggeltől estig, a hét szinte minden napján színt hoz a pláza fogyasztói egyhangúságába a jelenlétével és a jól megválasztott köteteivel.

Az árai egyértelműen múlt századiak. 3 db = 2000 Ft.  Ennyi pénzért egy félpár fülbevalót sem lehet kapni a soron lévő bizsusnál, de az említett könyvesboltban is sokáig kellene kutatni, hogy kétezerért bármilyen nyomtatványt a kezébe vehessen az ember, nemhogy hármat.

A bomba nő, az csupa titok... de Natália, a maga sminkmentes természetességében, elképesztő kedvességgel árulja a könyveket. Mint, aki sosem játszott Moliére-t és nem nézték volna milliók a televízióban a 90-es években.

A kezemben két csomag pelenkával, 4 kg-os kettle bell súlyzókkal és néhány nagyon fontos, impulzus vásárlásból szerzett holmival egyensúlyoztam vissza az autóhoz, amikor legutóbb belebotlottam Natália könyvvásárába. Tudtam, ha lepakolok, nem fogom tudni másodszor is ilyen profin magamra aggatni a közel tízkilós cuccot, de mivel szeretem a kihívásokat, megálltam.

A legelső könyv, ami a kezembe akadt, mintha csak rám várt volna. Hiszek az ilyesmiben. Abban is, hogy ha valahol kinyitok egy könyvet, a sorokon keresztül kapok üzenetet, amin néha baromira megdöbbenek, de utólag mindig rájövök, hogy igaz. Ahogy Natáliának is igaza van, amikor beáll a Vedd meg, Vásárolj, Költs többet, Nincs rá szükséged, de vegyél belőle kettőt univerzum közepébe és lábon lövi a fogyasztói társadalom démonját. Mindenféle megjátszott körítés nélkül, fillérekért hirdeti a kultúrát.

A bejegyzés trackback címe:

https://ruzseskarrier.blog.hu/api/trackback/id/tr6617790384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása