Anyatejes táplálás mesterséges intelligencia segítségével? Már létezik
2022. április 08. írta: Göcző Nóra blogger

Anyatejes táplálás mesterséges intelligencia segítségével? Már létezik

Ősanyák és szülőnek született szülők ide vagy oda, a nőknek mindig is segítségre volt szükségük a szoptatással kapcsolatos nehézségek megoldásához. Ami az évek során megváltozott, az a segítség módja és a kínálkozó lehetőségek. 

pexels-mart-production-74959.jpg

A nők mindig is más nők segítségére támaszkodtak, hogy megtanulják, hogyan neveljék gyermekeiket. A korai megfigyelésből a tudás, a tudásból a biztonság és a képességek továbbadása fakad. A csecsemőtáplálás minden korban segítésre szorult, korábban szoptatós dajkák egészítették ki a kevésnek bizonyult anyatejet. Teljesen természetes volt évszázadokkal ezelőtt, hogy egy-egy kisbabát akár többen is szoptattak és egy-egy nő több gyermeket is szoptatott. A nővérek, amikor rájuk volt bízva a lánytestvérük gyermeke, akkor őt is ugyanúgy mellre tették, ha megéheztek és ezt elvárhatták fordítva is a saját gyermekük esetén.

Ennek a kornak vége szakadt, és sajnos nem azért, mert ne lenne szükség rá még ma is. A háttérben a műtejek, tápszerek megjelenése mellett a szociális háló gyengülése, a családi rendszerek átalakulása is szerepet játszott. Szerencsére azonban fokozatosan létrejött a laktációfigyelők és tanácsadók csoportja, akik ma már szervezett formában, képzéssel, tanfolyammal, hivatásként űzik a szakmát. Esetenként tapasztalataikat, idejüket ajánlják fel önkéntesség keretében, hogy segítsenek más szoptatós anyákat.

A spanyol nők 72,4% százaléka választja az anyatejes táplálást. A helyi törvények lehetővé teszik, hogy azok a nők, akik visszamennek dolgozni, de folytatni szeretnék gyermekük anyatejes táplálását az elő kilenc hónapban, egy óra plusz pihenőidőt kapnak.

A LactApp egy barcelonai székhelyű startup, amely mesterséges intelligenciát biztosít a szoptatáshoz. Spanyolországban ez lett az első számú választás azon nők számára, akiknek támogatásra van szükségük vagy kérdéseik vannak a témával kapcsolatban. A szakértői alapokra írt program, bizalmas és személyre szabott. Valós idejű tanácsadás céljával, innovatív megközelítéssel hozták létre, laktációs szakemberek segítségével.

Az alkalmazás hetente több mint 100 000 konzultációt old meg automatikusan, a spanyol kismamák 23%-a használja, és világszerte 177 országban töltik le az applikációt. Az alkalmazás olyan funkciókat foglal magában, mint a nyomonkövetés, az élő chat és az automatizált konzultációk.

„Kulcsfontosságú stratégiai kapcsolatokat építettünk ki orvosokkal, szülészekkel, anyukákkal, valamint a csecsemőtáplálás minden jelentős szereplőjével, és nemzetközi terjeszkedésre törekszünk” – írja weboldalán a vállalkozás egyik alapítója, Maria Berruezo. 

A LactApp Women's Health arra a szilárd meggyőződésre építi innovatív megoldását, hogy bár a szoptatás nehéz lehet, a nőknek minden elérhető információt, professzionális ellátást és támogatást meg kell kapniuk annak érdekében, hogy ha szeretnék, szoptathassák csecsemőiket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ruzseskarrier.blog.hu/api/trackback/id/tr8717800435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása