Felejtsd el a mobilod - 3 egyszerű tipp, hogy jól induljon a reggel
2022. március 27. írta: Göcző Nóra blogger

Felejtsd el a mobilod - 3 egyszerű tipp, hogy jól induljon a reggel

Lehetsz hajnali pacsirta, vagy éjszakai bagoly, a reggeli energiahiány komoly probléma, főleg hétfő reggel. Egy jó erős kávé sok mindenre megoldást jelent, de vannak ennél ütősebb módszerek is, amivel felpezsdítheted magad. 

pexels-andrea-piacquadio-3673941.jpg

Ha Te is úgy kezded a napot, hogy még az ágyban fekve a kezedbe veszed a mobilodat, hogy megnézd, írt-e valaki és mi történt a világban éjszaka, amíg aludtál, akkor rossz úton haladsz. A reggeli tevékenységek különösen fontosak. Egyrészt nagy hatással vannak az egész napunkra, másrészt könnyű hozzájuk szokni. Utóbbit az előnyödre fordíthatod, de ehhez találnod kell valami olyan rituálét, ami nem rombolja, hanem építi a lelked. 

Ha a telefonod helyett egy üveg vízért nyúlsz, máris tettél valami jót magadért. De lehet szó zuhanyról, jógáról, kocogásról, a lényeg, hogy hasznos legyen testileg és lelkileg egyaránt. 

Írd fel a rutint egy tervezőre

Sokan szeretik előre eltervezni a következő napot, mert tudják, hogy egy gondos stratégiával több minden fér bele az idejükbe, mintha csak úgy ad hoc tennék a dolgukat. Ha szeretnéd jól kihasználni a reggeleidet, akkor írd fel az ideális napindító rutint egy jegyzetlapra vagy olyan helyre, ahol minden reggel látni fogod. Ne várd el, hogy minden a fejedben maradjon. A sokszor egyébként is zűrzavaros reggelek könnyebbek lesznek, ha megtervezed a lépéseket előre, amíg természetessé nem válik a folyamat. 

Ne kapcsold be a tévét  

A tévé reggelente eltereli a figyelmedet, megzavarja a koncentrációdat, és visszaállítja az agyadat pihenő üzemmódba. Mire gondolsz, miközben egy reggeli tévéműsor megy? Főleg semmire. Majd azon kapod magad, hogy késésben vagy és még nem tartasz sehol. Ettől hirtelen kapkodni kezdesz és kellemetlenül kezdődik a napod. Inkább hallgass rádiót vagy podcastot, miközben készülődsz. Próbálj olyan műsorokat, lejátszási listákat választani, amelyek elgondolkodtatnak. 

Egyél valamit kókuszolajjal  

Tudtad, hogy nagyszerű reggeliket dobhatsz össze kókuszolaj és még néhány finom hozzávalóból? Akár előre is elkészítheted a  kókuszolajos palacsintát, burgonya pogácsát vagy gyümölcslepényt. Kimutatták, hogy minden reggel két evőkanál kókuszolaj elfogyasztása 5%-kal növeli az energiaszintet 24 órán keresztül. Ennek az az oka, hogy ez az alapanyag a telített zsírok egyedülálló formáját tartalmazza, az úgynevezett közepes láncú triglicerideket. Az emésztés során ezek közvetlenül a májba kerülnek, és energiává alakulnak, ahelyett, hogy zsírként tárolnád őket. Egy természetes energialöket, ami egész nap segít talpon maradni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ruzseskarrier.blog.hu/api/trackback/id/tr8617790900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása